Як зробити фарш соковитим і м'яким або купити в магазині хороший / depositphotos.com

М'ясний фарш - ідеальна начинка для різних страв, адже, використовуючи його, можна приготувати не тільки котлети або макарони по-флотськи, а й різні пироги, запіканки і перші страви. УНІАН розповість, як зробити фарш для котлет або купити хороший в магазині.

Раніше ми говорили про те, як правильно приготувати котлети з фаршу.

Яким повинен бути покупний фарш - правила

Дієтологи стверджують, що готовий фарш набагато корисніше для шлунково-кишкового тракту, ніж м'ясо, приготоване шматками, так як він швидше перетравлюється і краще засвоюється. Крім цього, нежирна свинина краще за яловичину, причому, навіть для дитячого харчування.

Відео дня

Визначити "на око" якість фаршу в магазині складно, але є кілька критеріїв:

  • колір - хороший фарш рожево-червоного або темно-червоного кольору, сік - світлий або прозорий;
  • склад - відсутні тваринний білок, желатин і спеції;
  • термін придатності - найкраще купувати охолоджений або підморожений фарш.

Найбезпечніший і оптимальний варіант - це купити шматок свіжого м'яса і попросити м'ясника перемолоти його при вас. Потім прийти додому, використовувати фарш для приготування страви, а той, що залишився, розкласти по пакетам і заморозити.

Розморожувати фарш теж потім потрібно правильно - залишити в глибокій ємності в холодильнику на добу. Ні в якому разі не можна розморожувати фарш в теплій воді або при кімнатній температурі, інакше в ньому моментально розплодяться бактерії.

Як зробити фарш для тефтелей, котлет або інших страв

Для того, щоб самостійно приготувати ідеальний повітряний фарш, вам потрібно взяти шматок м'яса, вимити його і відокремити від кісток, якщо такі є. Далі - подрібнити м'ясо в блендері або м'ясорубці, бажано зробити це двічі, тоді фарш буде ніжнішим. Додатково варто вимісити фарш руками, насичуючи його киснем.

Якщо вам цікаво, що додати в фарш для соковитості, запам'ятовуйте - яловичий фарш буде смачніше, якщо влити трохи рослинного масла або замороженого вершкового, а потім приправити рубаною зеленню, перцем, прянощами, цибулею і часником. Сухуватий фарш злегка розбавляють водою, молоком, вершками, сметаною або томатним соком.

Яйця кладуть в фарш не для соковитості - вони виступають сполучним компонентом, надаючи фаршу еластичності. Якщо яйця ви не їсте, то їх можна замінити подрібненим сиром, тертою сирою картоплею або картопляним крохмалем. Занадто рідкий фарш можна згустити сухими хлібними крихтами, борошном і відвареною картоплею. 

Корисний лайфхак: якщо ви готуєте фарш про запас, то будь-які додаткові інгредієнти додавайте відразу перед приготуванням, інакше вони змінять смак замороженого фаршу.

Вас також можуть зацікавити новини: