
Коли починається сезон випічки, багато хто мріє спекти хитромудрі торти і десерти для друзів і сім'ї. Але знаменита кулінарна письменниця Дорі Грінспен пропонує інше - трохи спростити завдання.
Якщо ви любите пекти вдома, є велика ймовірність, що ви фанат цієї леді. Адже Грінспен - лауреатка премії імені Джеймса Бірда, відома своїм яскравим стилем, виразним письмом, а також надійними, смачними рецептами, які дивовижним чином поєднують простоту і вишуканість, пише Parade.
Нещодавно вийшла її нова книжка-збірка з понад 100 рецептів, присвячених "тим тортам, які можна просто залишити на кухні, щоб, готуючи святкову вечерю, можна було перекусити шматочком". Щоб допомогти вивести випічку на новий рівень, видання розпитало Грінспен про ключові уроки з нової книги. Зокрема, вона розповіла про один простий інгредієнт, здатний поліпшити ваші торти вдесятеро.
Простий інгредієнт, який зробить ваші торти в 10 разів смачнішими
За словами Грінспен, головний "геймченджер" у випічці - це ваніль. І не просто крапля, а в набагато більших кількостях, ніж було прийнято раніше.
"Раніше в рецептах використовували лише чверть чайної ложки ванілі, але згодом я почала додавати її дедалі частіше і в більш щедрих дозах", - розповідає вона.
Хоча ваніль найчастіше асоціюється з ванільними капкейками або бісквітами, Грінспен нагадує: вона підсилює і врівноважує багато інших смаків. Головна перевага ванілі - аромат. Якщо інгредієнти збалансовані, ви не обов'язково відчуєте смак ванілі безпосередньо, але без неї десерту чогось не вистачатиме. Особливо в рецептах із великою кількістю яєць: ваніль пом'якшує їхній різкий присмак.
Ваніль також підсилює смак вершкового масла (особливо топленого), горіхів, карамелі та молочних продуктів, на кшталт сметани або йогурту. Іноді можна навіть додати трохи ванілі в шоколадні рецепти - вона розкриває смак какао.
Але йдеться не про яку завгодно ваніль. Через її значний вплив на смак варто купувати якісний, натуральний екстракт.
Ще 3 простих поліпшення для вашої випічки
Крім ванілі, Грінспен ділиться ще кількома прийомами, які значно впливають на результат.
1. будьте розбірливі в шоколаді. використовуйте той шоколад, який вам подобається їсти просто так. Шоколадні краплі гарні, але плитковий шоколад, нарізаний вручну, плавиться інакше.
2. "Розімніть" цедру з цукром. Якщо ви використовуєте цитрусову цедру, потріть її прямо в цукор, а потім пальцями розімніть - щоб масла з цедри просочили цукор. Це надає смаку неймовірної глибини.
3. не забувайте про сіль. Сьогодні сіль - найважливіша частина випічки. Якщо її бракує, десерт здається плоским і позбавленим смаку.
Інші корисні поради для вашої випічки
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати торт із того, що є на кухні. Шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом торта без випічки, для приготування якого необхідно 6 інгредієнтів.
Крім того, ми також розповідали, як приготувати неймовірно смачний кавовий торт. Навіть якщо дотримуватися рецептів таких кулінарів, як Мері Беррі, приготування кавового торта може бути складним завданням. Тому є просте рішення цієї поширеної проблеми.