Що можна зберігати у морозильній камері / фото ua.depositphotos.com

З огляду на те, що сьогодні на ринку побутової техніки представлений широкий вибір морозильного обладнання, визначитися буває досить складно. В першу чергу, звичайно ж, важливо враховувати головні функції і можливості морозильника, а вже після – можна придивитися і до його дизайну.

Для початку варто розуміти, що існує кілька типів морозильних агрегатів в залежності від конструкції. А саме: морозильні ларі, морозильні шафи, вітрини та льодогенератори. Найбільш популярні – перші два види.

Морозильні ларі підходять для зберігання габаритних запасів. Вона являє собою короб з кришкою у верхній частині та гратчастими ящиками для продуктів всередині.

Відео дня

Морозильна шафа більше схожа на традиційний холодильник. Всередині – звичні відсіки, пластикові ящики або полиці.

Основні технічні характеристики морозильної камери, на які необхідно звернути особливу увагу при виборі, це: система розморожування (ручна або автоматична), Потужність і кліматичний клас (нормальний, субнормальний, субтропічний, тропічний), енергоспоживання та спосіб управління (механічний або електронний).

Звичайно ж, під час вибору морозильної камери, не в останню чергу враховується, що ви збираєтеся в ній зберігати, для яких цілей вона вам потрібна.

Що можна зберігати в морозильній камері

Заморожувати та зберігати у морозильнику можна величезну кількість продуктів. Познайомившись ближче з морозильною камерою, ви навіть можете здивуватися, якій безлічі продуктів вона здатна продовжити "життя"!

Лише невеликий перелік того, що можна сміливо відправити на заморозку: овочі, фрукти, м'ясо (як сире, так і вже приготовані м'ясні страви), найрізноманітніші кондитерські та хлібобулочні вироби, тісто, різноманітні соуси домашнього приготування, молочні продукти, зелень, сирі яйця.

Що можна зберігати в морозильній скрині / фото ua.depositphotos.com

На питання, чи можна повністю заповнювати морозильну камеру, відповімо так: фахівці не рекомендують. Краще все-таки спиратися на технічні характеристики вашого агрегату. А саме враховувати габарити приладу і потужність заморожування (показник продуктивності морозильника, який визначає, яка кількість харчових продуктів здатна заморозити камера за добу).

В середньому морозильні установки для використання в побуті розраховані на заморозку від 5 до 15 кілограмів продуктів.

Звичайно, існують також варіанти нестандартного використання морозильної камери. Наприклад, властивості морозильника можна використовувати для створення компресів, знезараження будь-якого предмета, позбавлення від жувальної гумки на речах і навіть для збільшення розміру взуття.

Як налаштувати морозильну камеру

Коли у вашому будинку з'явилася морозильна камера насамперед необхідно розуміти, де найкраще встановити агрегат, як підключити і налаштувати морозильну камеру.

Підвал, закрита веранда або тераса, засклений балкон відмінно підійдуть в якості місця, де можна встановити морозильник. Якщо такі варіанти відпадають, варто запам'ятати основні правила – щоб уникнути перегріву, не можна встановлювати прилад поруч з батареями, газовою плитою і впритул до стін; і щоб не було будь-яких збоїв в роботі, морозильник повинен стояти на рівній поверхні. Поблизу повинна бути розетка із заземленням.

Тепер розберімось, як підключити морозильну камеру. Врахуйте, після установки агрегат краще не підключати до мережі мінімум дві години. Тим часом можна протерти поверхні морозильника теплою водою з оцтом. І, звичайно ж, ретельно вивчити інструкцію з експлуатації.

Перед підключенням важливо переконається, що напруга в мережі відповідає рекомендованому виробником. Після підключення потрібно дати морозильнику час пристосуватися до температурного режиму (від пари годин до пари днів в залежності від тієї чи іншої моделі). Якщо вас цікавить, як часто повинна включатися морозильна камера, то зазвичай її робочий цикл складається з 10 хвилин роботи та 20-30 хвилин відпочинку.

Як виставити температуру в морозильній камері / фото ua.depositphotos.com

Якщо вас цікавить покрокова настройка морозильної камери окремих брендів, таких як Privileg або Kraft, то краще за все покластися на інструкцію.

Як регулювати температуру в морозильній камері

Робочий режим зберігання в холодильних установках побутового призначення варіюється в межах -18 градусів до -240. Маркування проводиться в зірочках:

  • * – максимальний термін зберігання продуктів 7 днів;
  • ** – термін зберігання до одного місяця;
  • *** – термін зберігання до 90 днів;
  • **** – термін зберігання продуктів від півроку до року.

Щоб зрозуміти, як виставити і регулювати температуру в морозильній камері або морозильній скрині, потрібно знати, яким типом управління прилад оснащений: механічним (робочі параметри морозильної камери встановлюються за допомогою поворотних перемикачів) або електронним (всередині камери повинні бути кнопкові перемикачі або сенсорні панелі з дисплеєм, на який виводяться параметри).

Також користувачі часто вдаються у питання, а в якому режимі повинна працювати морозильна камера. Відповідаємо: в залежності від моделі Вашого агрегату режим охолодження може бути різним. При налаштуванні оптимального режиму в морозильній камері слід враховувати, що температура в ній не повинна бути вище нуля.

Для тривалого зберігання продуктів фахівці рекомендують температуру не нижче -30 градусів, але на практиці зазвичай буває досить і -15, -20.

Як включити морозильну камеру після розморожування

Як ми вже відзначали, у морозильної камери може бути ручна або автоматична система розморожування.

Прилад з функцією No Frost забезпечує тривалу експлуатацію без необхідності розморожувати його вручну. А ось морозильні камери без такої функції доведеться періодично рятувати від інею. Для цього агрегат відключається від мережі, продукти з камери вилучаються.

З рекомендаціями виробника з приводу способу ручного розморожування слід ознайомитися в інструкції в експлуатації.

Вас також можуть зацікавити новини: