Як швидко привчити кота до лотка - прості методи / depositphotos.com

Зазвичай коти вчаться ходити на лоток ще маленькими, повторюючи за мамою-кішкою. Але бувають і прикрі винятки. Як привчити кішку до лотка, коли вже нічого не допомагає, читайте в матеріалі.

Кращий засіб для привчання до лотка кошеняти - просто й ефективно

Домашнє кошеня привчається справляти нужду в лотку у віці до одного місяця. А як привчити кошеня до лотка народними засобами, якщо він підібраний на вулиці або переїхав до вас раніше, ніж подіяв приклад мами?

Два перевірених способи:

Відео дня
  • Насипаємо в лоток наповнювач, ставимо туди кота і починаємо загрібати наповнювач його лапами. Тварина підхопить ваші дії і зрозуміє, що гребти і ходити в туалет потрібно саме там.
  • Промокніть калюжку, залишену в недозволеному місці, серветкою і покладіть її в лоток. Віднесіть кота в лоток, поставте туди і переконайтеся, що він понюхав серветку і вловив запах. Тільки не тичте в калюжку носом, коти дуже образливі і можуть почати діяти вам наперекір. Аналогічно з екскрементами, покладіть їх на наповнювач і акуратно загребіть лапою тварини.

Також можна насипати на мокре місце наповнювач, придавити, щоб він увібрав результати оказії, зібрати совком і покласти назад в лоток. Періодично ставте кота в лоток, він буде відчувати запах і за потреби повернеться до нього.

Для захисту недозволених місць обробіть їх засобом, що відлякує, який можна придбати в зоомагазині. Такі спреї володіють неприємним, відразливим запахом і допомагають відучити кішку гадити, де не треба. Розприскувати їх потрібно кілька секунд з відстані близько 20 см. Для отримання результату може знадобитися регулярна обробка протягом деякого часу, будьте готові застосовувати засіб протягом тижня вранці та ввечері.

Можна використовувати й дезінфікуючий засіб з різким запахом або звичайний оцет, розведений навпіл з водою.

Деякі господарі діляться порадою розставляти миски з котячим кормом в тих місцях, куди облюбував для туалету кіт.

Якщо питання, як привчити кішку ходити в лоток без наповнювача, ставить вас в утруднення, відповідь проста - так само, як і з наповнювачем. Головне - відповідний запах у тому місці, куди тварина повинна ходити.

Важливо: кошатники кажуть, що наповнювач все-таки бажано насипати. Також можна використовувати рваний туалетний папір або газети. Коти люблять гребти й закопувати, тому ймовірність успіху значно вище, якщо їм буде в чому це робити, а не просто стояти на сіточці в лотку.

Ці способи працюють як для кошенят, так і для дорослих котів - ваша наполегливість, спокій і послідовність обов'язково принесуть свої плоди.

Раніше УНІАН розповідав, чому кішка ходить за господарем і нявкає, і чому це не можна ігнорувати.

Вас також можуть зацікавити новини: