День Землі 2024 / depositphotos.com

Турбота про нашу планету - важлива місія, яку активно пропагують учасники еко-руху по всьому світу. Вплив людини на навколишнє середовище настільки згубний, що в останні десятиліття ризик екологічної катастрофи збільшився в рази. Розповідаємо, для чого потрібен День Землі та як зробити свій внесок у майбутнє нашої планети.

День Землі 2024 - дата і традиції

Свято щорічно відзначають 22 квітня, і ця дата обрана не просто так.

З історії відомо, що 1969 року в Каліфорнії стався витік нафти і кілька мільйонів рідини опинилися в океані. У результаті величезна кількість представників морської фауни загинула, а сама катастрофа помітно вплинула на економіку США. Через рік, 22 квітня 1970 року, сенатор штату закликав американців узяти участь в екологічній акції на захист довкілля. Кілька років День Землі був національним святом, а потім став міжнародним.

Відео дня

У 2009 році ООН офіційно оголосила 22 квітня Міжнародним Днем Матері-Землі.

Протягом багатьох років по всьому світу цього дня люди висаджують дерева, виходять на мирні акції, прибирають у парках і скверах, очищають річки і пляжі від сміття.

Коли звучить Дзвін Миру

Найцікавіша і найважливіша традиція 22 квітня - дзвін у Дзвін Миру. Таких пам'ятників кілька і встановлені вони в різних містах.

Ідея встановлення першого дзвону належить японцеві Тійодзі Накагава, який особисто пережив бомбардування Хіросіми. Він особисто вигадав сплав, з якого зроблено історичний пам'ятник - монети, зібрані в 104-х країнах, і металобрухт із Хіросіми. Дзвін лунає в День Землі та в День початку війни (1 вересня), нагадуючи людям про жахи, які відбувалися з людством.

На пам'ятнику можна побачити напис: "Хай живе загальний мир в усьому світі" - як нагадування про те, до чого кожен із нас має прагнути в підсумку.

День Землі 2024 - картинки

День Землі - листівки / УНІАН

***

Листівки до Міжнародного дня Землі / УНІАН

***

Міжнародний день Землі 2024 / листівки УНІАН

***

Міжнародний день Землі - картинки / листівки УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: