Церковне свято 7 серпня / depositphotos.com

Мати Пресвятої Богородиці жила зі своїм чоловіком у шлюбі 50 років і не мала дітей. Гірко сумувала про це, так як тоді вважалося, що Господь не посилає спадкоємців грішним людям. Вона молилася Богу, щоб він хоча б на старості подарував їм дочку, Христос виконав це бажання. Мати недовго жила після народження Анни і померла в 79 років.

У цей день люди відзначають народне свято 7 серпня, приурочене до Дня народження святої Анни.

Яке сьогодні церковне свято - день пам'яті святих дружин Олімпіади

Олімпіада служила при храмі для хрещення жінок. Була одружена з розгульною людиною і, овдовівши, вирішила більше заміж не виходити.

Відео дня

Імператор Феодосій просив її вийти заміж за його друга, але Олімпіада відмовила. Тоді правитель вирішив взяти майно святої під опіку, але жінка відповіла, що сама може розпорядитися ним, як забажає. І стала вживати майно на благо всім нужденним, сама жила скромно і більшу частину часу присвячувала молитві.

Константинопольський єпископ Нектарій зробив її дияконесою і радником у справах церкви. Багато винесла гонінь, наклепів і брехні, була вигнана зі столиці. Довго поневірялася, знайшла притулок в обителі, де стала настоятелькою. Померла в 410 році, заповідаючи скинути тіло в море.

Свято 7 серпня в православ'ї - день пам'яті преподобного Макарія Жовтоводського

Юнак народився в Нижньому Новгороді і в 12 років пішов у Печерський монастир, просячи пострига. Прохання його було задоволено, Макарій повністю віддався подвигам. Батьки довго сумували про нього, вважаючи, що його вбили дикі звірі.

Через три роки батько дізнався, де його син, прийшов побачитися до нього, але Макарій не захотів цього. Він вважав, що батько його істинний - Господь, а після - настоятель. Дозволив лише поцілувати свою руку через вікно і обіцяв молитися за здоров'я батьків.

Читайте також2022 рік кого: значення за східним календарем, характеристика року, в чому зустрічатиПізніше переселився до берегів озера Жовті води, де до нього прийшла братія. Там же заснували святу обитель. Живучи там, часто ходив з проповідями і багато народів навернув у християнську віру.

У 1439 році після нападу казанських татар і чудесного визволення, Макарій зі своїми ченцями відправився в Галицьку країну. Там, в місті Унжі, він попросив у місцевих жителів вказати, де пустеля. Прийшовши на місце, Макарій поставив хрест, поставив келію, а пізніше заснував обитель. Помер в 1444 році, мощі його були знайдені безсмертними.

Прикмети 7 серпня

Прикмети 7 серпня / фото ua.depositphotos.com
  • вранці холодно - зима студеної буде і настане рано;
  • світла і тепла погода - зима сніжної не буде;
  • яка погода буде до обіду - така ж і до кінця грудня;
  • лелеки в зграї збираються - зима буде холодною і ранньою.

Що не можна сьогодні робити

  • лаятися і лихословити;
  • лінуватися і уникати навіть найлегшої роботи.

Що можна робити 7 серпня

Наші предки вважали, що цей день відмінно підходить для прогулянки в ліс. Можна збирати гриби і ягоди. Крім того, в день Успіння Пресвятої Анни можна грати весілля і хрестити дитину.

Вас також може зацікавити: