Міла Куніс і Ештон Катчер поговорили з президентом Зеленським і першою леді / фото facebook.com/zelenskiy95

Відома голлівудська акторка українського походження Міла Куніс та її чоловік Ештон Катчер в суботу, 14 вересня, завітали на 16-ту щорічну зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в Києві.

Акторка, яка народилась в Чернівцях, розповіла про те, чи приїжджає інколи в Україну та чи відчуває себе українкою.

В межах конференції актори також зустрілись з президентом Володимиром Зеленським та першою леді України - Оленою Зеленською.

«Сьогодні зустрівся з уродженкою України Мілою Куніс та актором і продюсером Ештоном Катчером. З усіма мали плідну бесіду про кіно, зокрема про розвиток української кіноіндустрії, а також про шляхи залучення інвестицій у неї, особливо з огляду на те, що наша країна зробила перший вагомий крок до впровадження системи rebates», — повідомив глава держави.

Куніс і Катчер розповіли, що зустрічалися з президентом Володимиром Зеленським. На думку акторки, він насправді розумний, відданий Україні та захищатиме інтереси держави, пише Громадське.

Катчер, своєю чергою, заявив, що в технологічному плані Україна може повторити успіх Естонії, бо люди тут талановиті. Проте він наголосив на проблемі хакерів, які мають у країні велику кіберінфраструктуру для фінансових та інших махінацій.

Актор вважає, що Україна повинна працювати над зміною цього, зокрема створити інфраструктуру та управління державою, які виключатимуть таку діяльність хакерів.

«Немає причин, чому ви не можете бути схожими на Естонію, адже таланти в технологічній сфері тут так само хороші, якщо не кращі, ніж в Естонії», — сказав він.

Також Катчер зазначив, що інвестори та іноземний капітал прийдуть в Україну, якщо вони відчуватимуть безпеку. 

Конференція YES розпочалась 12 вересня, цього року темою форуму стала Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі.

У конференції, організованій YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, взяли участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 26 країн.