
Сметана з чорносливом і горіхами - приголомшливий десерт, від якого неможливо відірватися. Поєднання щільних карамельно-димних сухофруктів з освіжаючим сметанним кремом стало класикою в кондитерстві.
Приготування страви не займе багато часу і не потребує особливих навичок. А результат такий смачний, що десерт можна їсти кілограмами і навіть не помітити.
Чорнослив із горіхами в сметані з желатином
В основі солодощів сметанне желе - таке ж, як у торті Бите скло. Сметану краще брати не дуже жирну, інакше десерт буде занадто "важким". Готувати страву можна як у великій формі, так і в порційних склянках.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- триста п'ятдесят грамів сметани;
- двісті грамів чорносливу;
- сто п'ятдесят грам волоських горіхів;
- сто п'ятдесят грамів цукру;
- дві столові ложки желатину;
- чотири столові ложки води.
Горіхи промити і висушити, а чорнослив замочити в окропі на 10 хвилин. Желатин залити в холодній воді, перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб набряк. Чорнослив дрібно нарізати, а горіхи нарізати будь-яким чином.
Сметану змішати з цукром за допомогою вінчика, поки останній повністю не розчиниться. Кількість цукру можна зменшити, якщо любите не дуже солодкі десерти. Воду з желатином злегка підігріти в мікрохвильовці (але не кип'ятити). Тонким струменем влити в сметанну суміш. Вмішати горіхи з чорносливом.
Викладіть суміш у потрібний посуд і поставте сметанне желе з чорносливом у холодильник. Що більша ємність, то довше застигатиме.
Також за бажанням можна додавати інші сухофрукти, шматочки шоколаду, фрукти, або змішати сметану з ложкою какао. Експериментуйте зі смаками, поки не знайдете ідеальний десерт.