На грецькому острові Елафонісос спалахнула лісова пожежа / фото flickr.com/michalogiorgakis

Туристичний табір і прилеглі будинки на південному грецькому острові Елафонісос були евакуйовані через лісову пожежу, яка триває другий день поспіль.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AP.

Влада оголосила, що пожежа "під контролем" в суботу ввечері, але пізніше вітер посилився. Всього в неділю 121 пожежник намагався стримати вогонь, їм допомагали шість літаків і пожежних вертольотів.

Відео дня

Читайте такожУ центральній Португалії вирують лісові пожежі, постраждали 20 людей (фото)

Елафонісос, острів площею 19 квадратних кілометрів, відомий своїми піщаними пляжами, має населення близько 350 осіб, але протягом літа його щодня відвідують більше 3000 туристів.

Сильні вітри і високі температури з п'ятниці сприяли десяткам лісових пожеж по всій Греції. Зранку у суботу Агентство цивільного захисту країни повідомило жителям найбільш вразливих районів про "надзвичайну небезпеку" лісових пожеж.

Грецька влада попередила, що у вівторок буде підвищена ймовірність виникнення лісових пожеж на більшій частині південної материкової Греції, на островах північного Егейського моря і в частині північно-східної провінції Фракія, недалеко від турецького кордону.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Канарських островах фіксується масштабне загоряння лісових масивів, зараз горить понад 900 га лісів.