19 грудня в Україні сніжитиме / фото REUTERS

З другої половини тижня атмосферні фронти активізуються над територією України, які принесуть сніг та мокрий сніг. Опади очікуються у тому числі й на День святого Миколая.

Про це розповіла синоптик Наталія Діденко, передає meteoprog.

"Впродовж наступних вихідних на Заході, Півночі України та подекуди в центральних областях побільшає снігу. На Миколая сніг та навіть мокрий сніг найбільше порадує дітей", - розказала вона.

Відео дня

За даними синоптика, через діяльність атмосферних фронтів та підвищену вологість повітря в більшості областей України сонячних годин буде вкрай мало, хмарність передбачається щільною та низькою, очікується налипання мокрого снігу, а на дорогах – ожеледиця.

Читайте такожЗ морозами та снігом: синоптик розказала, коли в Україну прийде справжня зима

"Східна частина України на поточному тижні отримає найменше опадів, проте, не зважаючи на яскравіше виражену континентальність клімату в цій частині України, морозів суттєвих поки не видно", - додала синоптик.

За її даними, загалом в Україні впродовж 13-19 грудня температура повітря коливатиметься від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла. Холодніше на кілька градусів буде в західних областях.

"Зниження температури повітря в більшості областей до 2-8 градусів морозу очікується з наступного тижня, з 20 грудня", - попередила вона.

Нагадаємо, за словами народного синоптика Володимира Деркача, 19 грудня в Україні буде досить тепло, а в самому кінці місяця прогнозують невеликий мороз вночі. Сильних холодів на свята не буде.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: