За кілька днів дощі в Україні припинятимуться / фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом в Україні ще дощитиме. Подекуди опади будуть сильними та у супроводі гроз. Проте на вихідних погода поліпшиться: опадів стане менше, а температура підвищиться. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, опублікований на порталі meteoprog.

Погода сьогодні, 27 липня

У четвер, за даними синоптика, по всій території країни, крім східних областей та Криму, очікуються зливи, грози, град та шквали 18-23 м/с. Температура повітря становитиме +18...+23 °С. У центральних, південних та східних областях буде спека, +31…+36 °С.

Погода 28 липня

У п'ятницю, за словами синоптика, суха та малохмарна погода очікується у західних областях; на решті території країни пройдуть дощі з грозами. Подекуди опади будуть сильними. Вітер буде північно-західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень по всій Україні очікується комфортна температура в межах +21...+26 °С.

Відео дня

Погода 29 липня

"У суботу, 29 липня, під впливом поля підвищеного тиску у більшості областей України опадів не передбачається", - прогнозує Кібальчич.

Вітер переважатиме північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час опиниться в межах +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С, на півдні - до +32 °С.

Погода 30 липня

"У неділю, 30 липня, утримається погода без істотних опадів", - каже синоптик.

Вітер буде західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі складе +14...+19°С, вдень +26...+31°С, у південних областях розігріє до +33°С.

Штормове попередження

На сьогодні, 27 липня, майже по всій Україні оголосили І рівень небезпечності. 

За даними Укргідрометцентру, повсюдно, крім південного сходу, очікуються грози та місцями шквали 15-20 м/с. Також в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Київській та Чернігівській областях пройдуть значні дощі.

Вас також можуть зацікавити новини: