В Україні очікуються підтоплення та селі / фото REUTERS

В Україні найближчими днями існує імовірність сходження селевих потоків, а також підтоплень.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, 30 вересня - 2 жовтня на рiчках Закарпатської областi та 1-3 жовтня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська та Івано-Франківська області) очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,2-1,5 метри, без негативних наслiдкiв.

Відео дня

В Укргідометцентрі попередили, що 1-2 жовтня в мiсцях проходження сильних дощiв у Закарпатській області очiкується формування значного мiсцевого та схилового стоку, стрімке пiдвищення рiвнiв води на малих водотоках з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах.

"У гiрських районах iснує загроза формування невеликих селевих потоків (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий)", - попередили синоптики.

Яка погода буде в Україні найближчими днями

За даними народного синоптика Стаса Щедріна, сьогодні у більшості областей України погіршиться погода. За його словами, по всій країні, окрім заходу, а особливо на Кіровоградщині та Черкащині, очікується дуже складна погода. Пройдуть сильні зливи з грозами та шквалами

За данми Погода УНІАН, найближчими вихідними, 1 і 2 жовтня, в Україні очікується зміна погоди. Якщо в суботу ще буде тепло, а дощі сконцентруються на заході країни, то вжеу неділю похолодає, а опади накриють практично всю країну.

Вас також можуть зацікавити новини: