Весь тиждень в Україні будуть лити дощі / фото ua.depositphotos.com

Поточний тиждень в Україні принесе багато дощів. Опади очікуються у всіх регіонах. І якщо на початку тижня литимуть зливи, то до вихідних - вже невеликі дощі. Місцями потеплішає до +26°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

За уточненим прогнозом, сьогодні, 7 червня, в Україні буде тепла і малохмарна погода. Повітря прогріється до +23°...+25°.

Погода в Україні 7 червня / фото УНІАН

У вівторок, 8 червня, зливи очікуються практично по всій країні. Суха погода буде лише в західних областях і Криму. Місцями потеплішає до +26°.

Погода в Україні 8 червня / фото УНІАН

9 червня погода буде практично такою ж. У Житомирській, Донецькій, Херсонській областях та в Криму очікуються грози. Сухо буде лише в Івано-Франківській, Хмельницькій та Львівській областях.

Погода в Україні 9 червня / фото УНІАН

У четвер, 10 червня, зливи очікуються практично по всій країні. Лише у Львівській області опади малоймовірні. У Чернігівській, Херсонській областях та в Криму - грози. Трохи похолодає. Повітря в цей день прогріється до +24°.

Погода в Україні 10 червня / фото УНІАН

Останній робочий день на цьому тижні буде дуже дощовим. Опади очікуються у всіх областях. У Чернігівській та Івано-Франківській областях - грози. На решті території очікуються зливи, на півдні країни - невеликі дощі.

Погода в Україні 11 червня / фото УНІАН

На вихідних, 12 і 13 червня, опади продовжаться, проте вже не будуть такими інтенсивними. У суботу та неділю також потеплішає по всій країні. Місцями стовпчики термометрів покажуть +23°...+26°.

Погода в Україні 12 червня / фото УНІАН
Погода в Україні 13 червня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

7 червня - Іванів день. Сильні роси на Іванів день - до хорошого врожаю.

8 червня - Карпа. Багато комарів 8 червня - остання декада літнього місяця буде теплою, але варто очікувати опадів. Хороший урожай щавлю 8 червня - літо буде теплим.

9 червня - Федорин день. Хмарна погода вдень 9 червня, але до вечора хмари пропадають - можна чекати ясного наступного дня.

10 червня - Микити Тихого, Євтихія. День тихий і безвітряний - буде багатий урожай.

11 червня - Феодосії Колосниці. В цей час починає колоситися хліб, тому день і названий "колосниця".

12 червня - день Ісакія Змійовика. За народними повір'ями, в цей день змії "ходять по лісах-станицях" і вбивати їх дуже небезпечно.

13 червня - Веремія. Ніч тепла - чекай гарного врожаю овочів. Вранці 13 червня туман - до грибного літа. Дощ іде 13 червня - врожай, за прикметами, буде небагатим.