В Україні на зміну дощам прийде нещадна спека / фото ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні очікується зміна синоптичної ситуації. На початку тижня ще час від часу дощитиме, а надалі вже переважатиме погода без опадів. А з середи, 2 серпня, очікується підвищення температури - у більшості регіонів встановиться спекотна погода. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, сьогодні в більшості північних і центральних областей, на Харківщині, Одещині та Миколаївщині очікуються короткочасні дощі, місцями грози. 2 серпня опади прогнозуються у західних, вдень і в північних областях, а також на Вінничині та Черкащині. 3 серпня в більшості областей вже буде погода без опадів.

Вітер буде південний, південно-західний, його швидкість становитиме 5-10 м/с.

Відео дня

"Вдень 2 серпня в західних та північних областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", - попереджають в Укргідрометцентрі.

Температура у південній і східній частинах вночі становитиме 17-23°, вдень повітря прогріватиметься до 27-33°; на решті території вночі очікується 13-19°, а вдень 23-29°.

В п'ятницю, 4 серпня, очікується спекотна та переважно суха погода, лише в західних областях пройдуть окремі короткочасні дощі з грозами. Температура вночі 16-22°, на узбережжі морів - до 25°; вдень буде 28-34°. У південній частині, східних та центральних областях місцями очікується спека до 35-37°.

В Україну мчить потужна спека - що відомо

У другій половині поточного тижня та на вихідних температурне тло в Україні суттєво підвищиться аж до рекордних показників, а дощі відступлять. За даними синоптика Ігоря Кібальчича, причиною такої зміни погоди стане надходження більш сухої та спекотної повітряної маси із Середньої Азії.

Очікується, що лише на заході України збережуться комфортніші температурні показники та періодично дощитиме.

Вас також можуть зацікавити новини: