В Україні очікується посилення вітру / фото ua.depositphotos.com

Майже по всій Україні на сьогодні оголосили штормове попередження. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру

За даними синоптиків, погода погіршиться вже найближчої години.

"У найближчу годину з утриманням до кінця доби 16 січня у західних, північних та Вінницькій областях пориви вітру 15-18 м/с (I рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Нагадаємо, на сьогодні жовтий рівень небезпечності також оголошено у центральних (крім Вінницької), Харківській та Запорізькій областях. Тут, за даними Укргідрометцентру, очікується ожеледь, а також налипання мокрого снігу.

До кінця доби 16 січня майже по всій Україні буде вітряно / фото Укргідрометцентр

Зміна погоди в Україні - що прогнозують синоптики

На цьому тижня синоптики Укргідрометцентру прогнозують чергування похмурої та сонячної погоди, а також коливання температури від морозів до "плюсів".

Так, 17 січня в Україні очікується похолодання. Завтра буде переважно без опадів, а 18 січня вночі пройде сніг, мокрий сніг, вдень дощитиме. Температура 17-18 січня вночі впаде до 4-11° морозу, вдень буде від 1° морозу до 6° тепла.

19 січня по всій Україні, крім більшості південних областей, очікується мокрий сніг, подекуди з дощем. Температура у південній частині вночі, а вдень і на сході становитиме 1-6° тепла, вдень повітря прогріється аж до 6-12°. На решті території вночі та вдень буде -3°...+3°.

Вас також можуть зацікавити новини: