Найближчими днями в деяких областях України суттєво потеплішає / фото УНІАН

Найближчими днями в Україну завітає справжнє весняне тепло. Місцями на Півдні стовпчики термометрів піднімуться до +15°, а в Криму - ще вище.

Про це розказала синоптик Наталка Діденко, передає meteoprog.ua.

"Впродовж 10-12 грудня - серед календарної зими - у південній частині України стовпчики термометрів максимально піднімуться до +10...+15 градусів. А в Криму, можливо, й на кілька градусів ще вище", - потішила вона.

Відео дня

Але, за словами синоптика, потепління нівелюватися сильним вітром. 

"У кінці тижня в більшості областей вітер досягатиме штормових значень", - попередила вона.

Читайте такожМайже по всій Україні оголосили І рівень небезпечності: синоптики попереджають про негоду (карта)

За даними синоптика, Україна опиниться між активним циклоном із кількома центрами низького атмосферного тиску на заході та півдні та потужним антициклоном на північному сході.

"Найхолоднішою залишається західна частина України. Тут навіть невеликі "мінуси" провокуватимуть ожеледицю, а також ожеледь", - попередила фахівець.

На вихідних у західних областях також очікується мокрий сніг та його налипання, каже синоптик.

"У п’ятницю та вихідними, протягом 10-12 грудня, у більшості областей України дещо потепліє. Денна температура повітря коливатиметься в межах +4...+9 градусів. Проте вітер нівелюватиме цю приємну синоптичну метаморфозу", - розказала вона.

Раніше заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня розповіла, що з 13 по 19 грудня в Україні буде тепла погода.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: