Сьогодні звільнили 2 прикордонників / фото ДПСУ

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявляє, що питання звільнення двох викрадених російськими спецслужбами прикордонників Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня вирішувалося на найвищому рівні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу.

Читайте такожРосія провела спецоперацію з викрадення двох українських прикордонників - ЗМІ (фото)

Відео дня

«Визволяли, ви знаєте як. Вирішував питання безпосередньо президент України, був телефонний дзвінок на найвищому рівні, це були перемовини на обмін на двох російських прикордонників, які незаконно потрапили на територію України», - сказав Цигикал.

Як повідомляв УНІАН, Держприкордонслужба України заявила про зникнення 3 жовтня 2017 року двох військовослужбовців під час моніторингу кордону в Сумській області.

Водночас російські ЗМІ оприлюднили інформацію про затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону. ФСБ звинуватила українських прикордонників у нібито незаконному перетині кордону.

Обмін Дзюбака та Марцоня відбувся сьогодні, 2 березня, на нейтральній території поблизу пункту пропуску «Гоптівка» на українсько-російському кордоні. Російській стороні віддали затриманих 30 червня 2017 року на Херсонщині співробітників ФСБ РФ Володимира Кузнецова та Аскара Кулуба.