Ілюстрація / REUTERS

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що у Росії немає угруповання військ, здатного провести повномасштабну агресію проти України, але вона може наростити необхідний військовий ресурс в період від двох тижнів до двох місяців.

Читайте такожПутін прагне відвоювати Україну та повернути СРСР - Порошенко

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони, глава оборонного відомства зазначив: «Нам з вами не варто мріяти, що Росія відмовилася від агресивної політики щодо України, — точно рано».

Відео дня

За його словами, РФ, крім двох терористичних армійських корпусів, сформованих в Донецькій і Луганській областях, розгорнула потужне угруповання на кордоні з Україною. «Там приблизно 80 тис. особового складу, 900 танків, понад 1000 артсистем, більше 400 установок залпового вогню. Росія відновила три армії, завданням яких за часів холодної війни було створювати напруженість в Європі», – додав він.

Як зазначив Полторак, РФ будує потужний кордон, який можна використати для початку відкритої агресії проти України. «На сьогодні, за даними розвідки, в Росії немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України. Але створена інфраструктура дає можливість наростити військовий ресурс в період від двох тижнів до двох місяців, в основному силами Західного і Південних військових округів», - зауважив він.