Депутаты против иностранцев в украинском правительстве / Фото УНИАН

Депутатська група "Економічний розвиток" не підтримує рішення коаліційної більшості делегувати в український уряд іноземців.

"Думаю, в Україні достатньо фахівців, які мають, зокрема, якісну західну освіту, успішний досвід роботи, є справжніми патріотами України і можуть претендувати на найвищі посади. Обрання міністрів-іноземців навряд чи буде виправданим і з причини різних ментальних підходів і мовних перешкод", - повідомив журналістам у кулуарах голова депутатської групи "Економічний розвиток" Віталій Хомутинник.

Читайте такожЛуценко: іноземні фахівці подали документи на українське громадянство

Відео дня

Крім того, перш ніж призначати міністрами осіб без українського громадянства необхідно внести відповідні зміни до законодавства.

"Згідно з українським законодавством міністри-іноземці повинні відмовитися від свого громадянства і прийняти українське. У протилежному разі вони не можуть обіймати посади в уряді України. Так як це не відповідає Конституції і Закону України "Про Кабінет міністрів". Якщо і залучати до державного управління іноземців, то тільки у якості радників та консультантів", - додав Хомутинник.