У Будапешті продовжують робити зневажливі висловлювання на адресу України / фото УНІАН

Україна не може досягти прогресу в питанні приєднання до ЄС і НАТО зі своєї власної провини, Угорщина не причетна до цього, заявив державний міністр з питань комунікацій Угорщини, представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

Як повідомляється на сайті угорського МЗС , таку заяву Менцер зробив для агентства MTI.

Читайте такожВ ОУН зазивали ввести на Закарпаття бойові підрозділи і "дати по зубах" Угорщині

Відео дня

За його словами, угорський прем'єр Віктор Орбан, який висловив сумніви у реалістичності прагнень України стати членом ЄС та НАТО, говорив про "фактичний стан справ".

Представник угорського МЗС вчергове послався на український закон про освіту, який нібито звужує права національних меншин в Україні.

Він також зазначив, що незважаючи на «відверту атаку на угорську громаду», Угорщина продовжує застосовувати «справедливий підхід» до України, і нещодавно пожертвувала кілька тонн хлору Закарпатській області, щоб забезпечити водопостачання.

«Ми очікуємо, що Україна поверне національним меншинам права, яких їх позбавили, і покладе кінець їх безправному статусу», – уклав Менцер.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Угорщині у зв'язку з недружніми кроками Будапешту щодо України - уряд Угорщини вирішив створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садів Карпатського басейну.