Порошенко провів зустріч з Лукашенком / фото УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь ніколи не прийде в Україну на танках, лише на комбайнах, тракторах, тролейбусах і автобусах.

Про це Лукашенко сказав під час виступу на першому Форумі регіонів України і Білорусі в Гомелі.

Він зауважив, що в результаті конфлікту на Донбасі багато українців були змушені приїхати до Білорусі.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко: Білорусь готова включитися у конфлікт на Донбасі

«Я не називатиму точну цифру, оскільки вона заперечується, людей, які приїхали до нас після початку цієї війни, але це була не одна тисяча, не один десяток тисяч наших українських братів, та й білорусів, які жили там, і російських людей , які там жили - росіян», - заявив Лукашенко.

«Я хочу, щоб ви знали нашу позицію. Ми якщо і прийдемо з півночі до вас, - я хочу, щоб це почули деякі військові в Україні, - то ми прийдемо на комбайнах, тракторах, на тролейбусах і автобусах. Ми ніколи не прийдемо до вас на танках», - наголосив президент Білорусі.

Як повідомляв раніше УНІАН, Олександр Лукашенко заявив, що заради миру Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною і Росією. На його думку, конфлікт на Донбасі мають вирішити три слов'янські народи. За його словами, Білорусь готова працювати в рамках домовленості двох президентів - України та Росії.