Перший заступник голови Верховної Ради України Адам МАРТИНЮК вважає, що ситуація лише погіршиться, якщо Президент України Віктор ЮЩЕНКО підпише указ про розпуск парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, він сказав журналістам: «Ситуація для того, хто підпише такий указ буде ще більш плачевною, ніж є вона сьогодні».

А.МАРТИНЮК не бачить юридичних підстав для розпуску парламенту.

Відео дня

За його словами, ситуація, що склалась у парламенті, пов’язана з тим, що «Наша Україна» і БЮТ хочуть «дотягнути» до 24 липня, тобто крайнього терміну, до якого має бути сформовано уряд, «але, на жаль, юридична служба в державі настільки нікчемна, що не хочуть вчитуватися в те, що говорить стаття 90 Конституції України: що Президент може розпустити Верховну Раду, якщо протягом 60 днів після відставки Кабінету міністрів не буде сформований уряд».

А.МАРТИНЮК наголосив, що уряд (Юрія ЄХАНУРОВА) у відставку «ніхто не відправляв, а уряд, відповідно до Конституції, склав свої повноваження перед новообраною Верховною Радою». Він заявив, що у такій ситуації не йдеться про відставку уряду, отже, не діє норма про 60 днів.