Національне агентство внесло чотири приписи / nazk.gov.ua

Національне агентство із запобігання корупції внесло приписи першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та в.о. міністра аграрної політики і продовольства Максиму Мартинюку.

Читайте такожУ НАЗК розповіли про низку корупційних порушень у грудні

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Відео дня

"Національне агентство внесло 4 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Припис Національного агентства вноситься керівнику органу/установи, який має забезпечувати організацію роботи із запобігання корупції (згідно з ч. 2 статті 12 ЗУ "Про запобігання корупції")", - нагадали в агентстві.

Так, приписи внесено Кубіву - стосовно директора ДП "ДНІПРО-ВДМ" Ігоря Ковтуненка та Омеляну - стосовно директора казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударева у зв’язку зі встановленням "фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому законом".

Також припис внесено Мартинюку - стосовно голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи, який "не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана".

Крім того, НАЗК внесло припис начальнику Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог закону "Про запобігання корупції" під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

"Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", - нагадали у НАЗК.