Прокуратура завершила досудове слідство щодо винних у розстрілах на Майдані / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначає, що апеляція на вирок екс-президенту України Віктору Януковичу не подаватиметься.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі каналу "Прямий".

"Чи задовольняє мене термін? Можна, звичайно, посперечатися, бо ми просили 15 років. Але я як генпрокурор, порадившись із прокурорами в цьому провадженні, прийняв рішення не подавати апеляцію, а зосередитися на наступній справі, бо ми завершили досудове слідство щодо винних у розстрілах на Майдані", - зазначив генпрокурор.

Відео дня

"Як тільки парламент ухвалить одне необхідне рішення, ми стартуємо із цією справою, яка є моїм особливим боргом перед усіма учасниками Революції Гідності", - сказав він.

Читайте також"Імперія своїх шпигунів не видає": Луценко оцінив шанси на екстрадицію Януковича з РФ

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Суд ухвалив визнати Януковича винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим, суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення.

Термін покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.

Вирок набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, визначеного законодавством - впродовж 30 днів з дня проголошення вироку.