Садовий вважає шахрайством історію з відстороненням Супрун / фото УНІАН

Намагання звільнити в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун є "політичною грою", яка має відволікти увагу людей від реальних людей.

Таку думку в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" висловив мер Львова та кандидат у президенти України Андрій Садовий, пише ТСН.

"Я не є адвокатом Супрун. Я вважаю, що все це є велика політична гра, щоб відволікати людей від реального стану. Однією рукою її знімають [з посади], а іншою рукою її вертають. Тобто, це просто обман, велике шахрайство. І це шахрайство потрібно припиняти", - сказав Садовий.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

Читайте такожКабмін частково розблокував роботу МОЗ

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

11 лютого суд розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання Супрун обов'язків міністра охорони здоров’я. Того ж дня суддя Сергій Каракашьян, який розглядав цю справу, пішов до нарадчої кімнати.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра. Як повідомляється на сайті МОЗ, щоб забезпечити безперервність роботи міністерства, Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена уряду.

У четвер, 14 лютого, Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Уляни Супрун.

Водночас, Супрун заявила, що у четвер зранку, 14 лютого, знову почала виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Супрун є в.о. глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.