Слідчі встановили та оголосили в розшук керівництво та учасників окремого підрозділу "Рубеж"  \ Нацполіція

Правоохоронці розшукують керівника та членів незаконного збройного формування "Рубеж", які в березні 2014 року брали участь у захопленні українських кораблів.

Читайте такожНАТО хоче розширити свою присутність у Чорному морі - Столтенберг

Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіції по Автономній республіці Крим та Севастополю.

Відео дня

Слідчі встановили та оголосили в розшук керівництво та учасників окремого підрозділу "Рубеж", який входив до складу збройного формування "Самооборона Криму" та діяв на території міста Севастополя.

Слідство встановило 9 "бійців" "Рубежа" \ Нацполіція

Зазначається, що керівнику НЗФ "Рубеж" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу ("керівництво незаконно створеними збройними формуваннями, що спричинило тяжкі наслідки"), за що передбачена кримінальна відповідальність до 15 років позбавлення волі.

Крім того, слідство встановило 9 "бійців" "Рубежа", які протягом березня 2014 року брали активну участь в озброєному захопленні протичовнового корвета ВМС України "Хмельницький", розвідувального катера "Славутич", військових частин ЗСУ, а також розгортанні та діяльності блок-постів.

Правоохоронці розшукують керівника та членів незаконного збройного формування "Рубеж" \ Нацполіція

Цим дев’ятьом підозрюваним інкримінують кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу ("участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування"), за що передбачена кримінальна відповідальність до восьми років позбавлення волі.