Минулий місяць став для Петра Порошенка успішним з фінансової точки зору / УНІАН

Президент України Петро Порошенко отримав 83,5 млн грн дивідендів від ПАТ «ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал», 983,9 тисяч гривень у вигляді відсотків від вкладів у ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» та ще інвестиційний прибуток при погашенні облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) на суму в 4,3 млн гривень.

Читайте такожПов'язані з оточенням Порошенка громадські організації будують "сітки" для підкупу виборців - ЗМІ

Такі дані оприлюднені в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування від 1 та 22 березня 2019 років.

Відео дня

Зокрема, у повідомленні про суттєві зміни, що датовані 22 березня 2019 року, зазначається, що президент отримав дивідендів на суму в 38,5 млн від ПАТ «ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал».

Крім того, Порошенко 1 березня у змінах до електронної декларації вказав отримання відсотків за трьома вкладами у ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» у сумі 167,124 тис. грн, 284,110 тис. грн, 532,707 тис. грн, дивідендів від ПАТ «ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал» на 45 млн гривень.

Також президент 1 березня задекларував повернення від Міністерства фінансів вартості придбання облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) на суму в понад 76,6 млн гривень та інвестиційний прибуток при погашенні ОВДП на суму в 4,3 млн гривень.

*** Закритий інвестфонд «Прайм Ессетс Кепітал» управляє активами президента.

ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» працює на ринку України з 2008 року, ключовим його власником є Порошенко.