Володимир Зеленський / REUTERS

Країни світу почали вітати Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України.

Зокрема, посольство США в Україні привітало Володимира Зеленського із перемогою та висловило сподівання на майбутнє співробітництво.

Читайте такожЄ "дуже креативні ідеї": Зеленський хоче розгорнути "потужну інформаційну війну" на Донбасі

Відео дня

Про це йдеться в повідомленні диппредставництва на його сторінці у Facebook.

«Вітаємо новообраного Президента Володимира Зеленського і дякуємо всім, хто сприяв забезпеченню мирних президентських виборів в Україні. Ми дякуємо Президенту Петру Порошенку за зусилля, яких він доклав за останні п'ять років для зміцнення безпеки України, процвітання та демократії, а також для зміцнення наших двосторонніх відносин. Ми сподіваємось на продовження міцного партнерства між Україною та США з новообраним президентом Зеленським», – йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголошує, що його країна поважає вибір громадян України на виборах президента. Про це глава МЗС Литви повідомив у мікроблозі Twitter.

"Україна щойно ухвалила рішення щодо змін. Ми поважаємо вибір і віримо, що зміни призведуть до подальшого звільнення (територій - УНІАН), майбутніх реформ, подальшої інтеграції до євроатлантичної родини. Занадто багато було інвестовано, занадто багато було пролито крові. Україна - це Європа!" - наголосив Лінкявічюс.

Президент Польщі Анджей Дуда під час телефонної розмови привітав Володимира Зеленського з перемогою та вже запросив до Польщі. Про це повідомили у Twiiter канцелярії польського лідера. "Президент Анджей Дуда привітав у телефонній розмові новообранного президента Володимира Зеленського і запросив його до Польщі", - йдеться у повідомленні.