МЗС закликало міжнародну спільноту визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом \ УНІАН

Голова Постійного представництва України в ООН Володимир Єльченко передав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу звернення Меджлісу кримськотатарського народу щодо визнання геноцидом депортації кримських татар з Криму у 1944 році.

Читайте також75 років від початку депортації: сьогодні в Україні вшановують жертв геноциду кримськотатарського народу (фоторепортаж)

Про це йдеться у повідомленні постійного представництва України при ООН у Twitter. "Постійний представник Володимир Єльченко передав Генсеку ООН звернення Меджлісу кримськотатарського народу до парламентів та урядів держав-членів ООН "Про визнання геноциду кримськотатарського народу". Звернення буде поширене як офіційний документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Міністерство закордонних справ закликало міжнародну спільноту визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

Українські дипломати переконані, що визнання депортації кримських татар геноцидом слугуватиме запобіганню у майбутньому вчинення подібних дій щодо будь-якого народу.