Мендель стане прес-секретарем глави держави / facebook.com/Iuliia Mendel

Президент України Володимир Зеленський призначить посаду власного прес-секретаря журналістку Юлію Мендель.

Читайте такожЗеленський звільнив Кононенка з посади заступника голови СБУ

Про це спочатку повідомила "Українська правда", посилаючись на джерела в Адміністрації президента. Згодом цю інформацію підтвердили у "Команді Зеленського" у Facebook.

Відео дня

У конкурсі взяли участь близько 4 тисяч осіб. До фіналу вийшли троє, з ким особисто спілкувалися Зеленський і члени команди з АП. Претендентам влаштували імпровізовану прес-конференцію з несподіваними запитаннями українською та англійською мовами. Оцінювалися розуміння політичного контексту в Україні та світі, стресостійкість, світоглядні позиції, почуття гумору та швидкість реакції.

Сама вона спочатку не підтвердила і не спростувала цю інформацію, і запропонувала почекати на офіційні результати, повідомляє theБабель.

Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістики в Києві. У різний час працювала на телеканалах ICTV, "Еспресо" та "Інтері". Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

У 2016-му Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання. На своїй сторінці у Facebook вона написала про непристойні коментарі на її адресу від незнайомого чоловіка. Цей пост зібрав сотні коментарів і викликав бурхливу дискусію про те, чи варто про такі випадки розповідати публічно.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у понеділок, 3 червня, о 13:00 проведе брифінг на ґанку Адміністрації президента у Києві.