Фото УНИАН

Прокурора, який саботує розслідування кримінальних справ щодо злочинів проти учасників Майдану, призначено в нове управління Генеральної прокуратури з розслідування майданівських справ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив прокурор Управління спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.

Читайте такожТруба звинуватив оточення Порошенка в намірі звільнити його за допомогою КС

Відео дня

“Це один з моїх заступників, якого дуже добре знають журналісти і який зриває процеси. Я кілька разів звертався до заступника генпрокурора Сергія Кізя, хоча би позбавити його премії за зрив судових процесів. Також ставив питання про переведення його до іншого підрозділу. І я жодного разу не був почутий. А Кізь мені відповідає: “Залиш його в спокої. Не доручай йому ніякої роботи, ти ж бачиш, що він ні на що не здатний”. Тобто, на посаду поставили людину, яка не бажає нічого виконувати”, - сказав Донський.

Також він зазначив, що Ніколаєва призначено прокурором в новостворене управління попри те, що він як прокурор в Управлінні спецрозслідувань не те, що не показав жодної ефективності, але й шкодив розслідуванню справ.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2014 року у Києві, на бульварі Лесі Українки правоохоронці зупинили два автомобілі, в яких водії перевозили використані автомобільні шини. Один з водіїв пояснив, що везе шини для будівництва вигрібної ями, інший сказав, що шини йому необхідні для спорудження відбійника на автодромі.

Однак міліція інкримінувала їм участь у масових заворушеннях і подала до суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Попри те, що в суді свідки заявили, що ці водії дійсно везли шини для використання у власних потребах, що вони не мали стосунку до масових акцій протесту і відповідно шини везли не на Майдан, суддя Солом’янського райсуду Києва Світлана Кушнір задовольнила клопотання правоохоронців, й обох водіїв було взято під варту.

Наразі суддю Кушнір судять за винесення цього рішення, за те, що вона, не взявши до уваги покази свідків та інші докази, постановила завідомо неправосудне рішення.

6 серпня Ніколаєв заявив, що має намір відмовитися від обвинувачення у справі проти судді Солом’янського райсуду Києва Світлани Кушнір у зв’язку з нібито недоведеністю її провини. Водночас Донський запевнив журналістів, що закрити справу з підстав, про які говорив Ніколаєв, неможливо, оскільки доведеність чи недоведеність вини встановлюється після дослідження доказів у суді, а вони ще не досліджувалися.