Ілюстрація REUTERS

Радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Російська Федерація не просить про повернення до "Великої сімки" (G7).

Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Читайте такожМакрон натякнув на слабкість РФ і запропонував надати підтримку Москві

Відео дня

Так, коментуючи заяву Трампа про те, що він виступає за повернення Росії у G7, Болтон зауважив, що Москва тим часом не квапиться сама про це попросити. 

"По-перше, Росія сама має захотіти повернутися, поки що ніяких ознак цього не було і Росія нас про це не просила. Можливо, вони бояться, що якщо попросять, то їм відмовлять, і вони не хочуть стукатися у клуб, в якому їм не відчинять. Тут є низка моментів, і, думаю, дискусія з цього приводу поки триватиме", - зазначив радник Трампа.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії до складу G7. Формат "Великої вісімки" в 2014 році було трансформовано у "Велику сімку" через окупацію Росією Криму й дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Згодом Трамп також зазначив, що не виключає можливості запрошення Путіна наступного року на саміт "Великої сімки" у США.