Олександру Вілкулу та Дмитру Колеснікову оголошено про підозру у скоєнні злочинів / фото: УНІАН

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що народним депутатам VIII скликання Олександру Вілкулу і Дмитру Колєснікову оголошено про підозру у скоєнні злочинів.

Про це екс-генпрокурор повідомив у Facebook.

Читайте такожУкраїна має достатньо формальних підстав, аби відмовити Росії у видачі Цемаха – генерал

Відео дня

«Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку», - зазначив він.

У коментарі УНІАН прес-секретар колишнього глави ГПУ Лариса Сарган уточнила, що Луценко робить заяву саме як колишній генпрокурор з посиланнями на свої джерела.

У той же час УНІАН наразі не вдалося отримати офіційне підтвердження відповідним процесуальним діям від прес-служби ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня 2018 року Верховна Рада не підтримала подання генерального прокурора про позбавлення депутатської недоторканності з Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова.

За даними прокуратури, Вілкул на посаді голови Дніпропетровської ОДА упродовж 2011-2012 років видав розпорядження про незаконну зміну цільового призначення земельних ділянок загальною площею понад 66 га.

Вілкул та його адвокат Олексій Баганець заявляли, що суд незаконно надав дозвіл на прослуховування телефона депутата, оскільки на це не було дозволу парламенту, тому докази отримані незаконним шляхом.

Колєсніков, за даними слідства, вчинив на посаді голови Агентства державного майна України дії, внаслідок яких стало можливим відчуження об’єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості імені Осади» у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м. За даними ГПУ, ринкова вартість майна на момент відчуження становила понад 16 млн грн.

Натомість Колєсніков запевняє, що в його діях не було зловживання владою.