"Пласт" розпочав масштабну фандрайзингову кампанію / УНІАН

У громадській скаутській організації "Пласт" підтримали правки президента Володимира Зеленського та закликали Раду ухвалити законопроект про їхнє державне визнання.

Про це йдеться в заяві "Пласту" на офіційній сторінці у Facebook.

Читайте такожПривілеї і державні гроші: Зеленський назвав причини ветування закону про Пласт

Відео дня

"Ми вдячні ініціаторам закону за пропозицію закріпити державне фінансування для діяльності нашої організації. Це дало б нам змогу збільшити число осередків, залучити ще більше дорослих волонтерів до роботи з дітьми, провести більше заходів як в Україні, так і в країнах проживання української діаспори, а відтак, наблизитися до реалізації нашої мети – зробити пластовий рух доступним для кожної української дитини. Та в умовах дискусії, що склалася, ми закликаємо Парламент прийняти правки до закону, вилучивши з нього норми про пряме державне фінансування. Разом з тим, ми продовжимо використовувати існуючі механізми фінансування для громадських організацій, такі як публічні прозорі конкурси. Також готові долучатися до розробки нових ефективних моделей фінансування інституційного розвитку громадських організацій", - йдеться у повідомленні.

Окремо в організації наголосили, що є аполітичними і закликали політсили не використовувати назву "Пласту" для своїх політичних інтересів. Там також зазначили, що самостійно будуть збирати кошти та розпочали масштабну фандрайзингову кампанію. Планується, що кошти підуть на підготовку нових волонтерів-виховників та створення нових осередків Пласту.

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон Верховна Рада ухвалила 30 травня 2019 року. Ним визначено, що пластовий рух – організація Пласту, яка діє в Україні та в інших країнах світу. Мета його державного визнання – інституційна підтримка Пласту, щоб Пласт став доступним для кожної дитини і молодої людини в Україні, а пластовий рух був доступним для всіх дітей та молоді, які постійно проживають за межами України (української діаспори).

Згідно із законом, освітня діяльність за пластовим методом у системі освіти підлягає обов’язковій сертифікації, яка оформляється Пластом під контролем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти і науки.

Пласт є всеукраїнською молодіжною організацією та діє як громадська організація.

Держава гарантує фінансову підтримку Пласту через виділення у державному та місцевих бюджетах цільових коштів на реалізацію програм сприяння розвитку Пласту.

4 вересня президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України” (№10184).