Зеленський повернув закон про Пласт на доопрацювання / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України” (№10184).

Відповідні дані містять у картці закону на сайті парламенту.

Читайте такожЗеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх

Відео дня

Зазначається, що сьогодні, 4 вересня, закон було повернуто з пропозиціями президента. «Готується на розгляд з вето президента», – йдеться у графі щодо стану проходження розгляду закону.

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон Верховна Рада ухвалила 30 травня. Ним визначено, що пластовий рух – організація Пласту, яка діє в Україні та в інших країнах світу. Мета його державного визнання – інституційна підтримка Пласту, щоб Пласт став доступним для кожної дитини і молодої людини в Україні, а пластовий рух був доступним для всіх дітей та молоді, які постійно проживають за межами України (української діаспори).

Освітня діяльність за пластовим методом у системі освіти підлягає обов’язковій сертифікації, яка оформляється Пластом під контролем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти і науки.

Пласт є всеукраїнською молодіжною організацією та діє як громадська організація.

Держава гарантує фінансову підтримку Пласту через виділення у державному та місцевих бюджетах цільових коштів на реалізацію програм сприяння розвитку Пласту.