Ілюстрація REUTERS

Рада Європейського Союзу продовжила на наступні шість місяців - до 15 березня 2020 року, обмежувальні заходи проти 170 осіб та 44 компаній через порушення суверенітету України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Рада ЄС подовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України або загрожують їм на наступні шість місяців – до 15 березня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Можуть бути нові санкції": адвокат нагадав, що РФ виконала не всі умови "морського" трибуналу ООН

Зокрема, заходи передбачають замороження активів і обмеження на подорожі.

"Наразі їх застосовують до 170 осіб та 44 організацій. Відповідну інформацію, а також обґрунтування причин, через які цих осіб та ці організації було внесено до санкційного списку, було оновлено відповідним чином", - йдеться у повідомленні.

Також сказано, що іншими заходами, що діють у відповідь на кризу в Україні, є "економічні санкції, що зачіпають окремі сектори російської економіки (наразі чинні до 31 січня 2020 року)" та "обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, обмежені територією Криму та Севастополя (наразі чинні до 23 червня 2020 року)".

Крім того, сказано, що Рада ЄС ухвалила рішення за допомогою письмової процедури. Правові акти буде оприлюднено в Офіційному віснику ЄС 13 вересня 2019 року.