Дональд Трамп / REUTERS

Щоб запущена у США процедура імпічменту президента Дональда Трампа завершилася його усуненням з посади, Палаті представників доведеться дістати вагомі докази.

Шанси довести імпічмент Трампа до логічного завершення оцінив заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков, передає. «Обозреватель». Він також розповів, якої лінії поведінки бажано дотримуватися президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте такожWashington Post: Зустріч Зеленського з Трампом відкладали через адвоката президента США

Відео дня

Бєлєсков зазначив, що про якісь результати поки говорити зарано – зараз Палата представників вивчатиме матеріали, збиратиме доказову базу і формуватиме обвинувачення.

"Тобто зараз все зводиться до цього: чи вдасться Палаті представників показати, що мало місце порушення американського закону і використання Трампом своєї посади в особистих цілях", – уточнив він.

За його словами, багато що залежить від стенограми розмови Трампа із Володимиром Зеленським

"Все залежить від конотації тих чи інших висловлювань Трампа. Те, що порушувалася проблематика Байдена і його сина – це Трамп визнав минулого тижня. Тут важливо, які словесні формулювання використовувалися. Одна річ – якщо м'яко у процесі розмови Трамп порушує це питання, раз чи двічі. А інша річ – коли він значну частину розмови зводить до цього. І якщо дійсно після аналізу стенограми виникне враження, що з його боку був тиск, шантаж", – пояснив міжнародник.

Крім того, нагадав експерт, Палата представників хоче допитати представника розвідки, який і подав скаргу на "тривожну обіцянку" Трампа у розмові із Зеленським.

"Як має поводитися Зеленський? Нинішня лінія абсолютно правильно обрана – стриманість, відсутність радикальних публічних заяв, небажання підігравати як республіканцям, так і демократам у їхньому протистоянні. Якщо ця лінія збережеться – думаю, ми пройдемо цю ситуацію без будь-яких втрат", – резюмував Бєлєсков.