Саакашвілі подав до ГПУ заяву щодо свого вислання з України / фото УНІАН

Генеральна Прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою екс-президента Грузії та колишнього керівника Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі.

Читайте також"Зупинити розруху": Саакашвілі заявив про плани повернутися в Грузію

Як повідомляється у Facebook Головної військової прокуратури, Саакашвілі подав заяву про викрадення і насильницькі дії щодо себе, та незаконне переміщення через державний кордон України до Польщі 12 лютого 2018 року.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у липні 2017 року на той час президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі громадянства України. В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили двоє або більше осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

12 лютого 2018 року Саакашвілі за процедурою реадмісії було передано Польщі.

28 травня новий президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України.

29 травня Саакашвілі повернувся в Україну. Після повернення в Київ Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не заради помсти.