Гримчаку продовжили запобіжний захід  / фото УНІАН

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на два місяці строк тримання під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Читайте такожГорбатюка не допустили до переатестації в Офісі генпрокурора

Відео дня

"13 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на два місяці строк тримання під вартою для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб", - йдеться у повідомленні.

Його помічнику, якого слідство вважає співучасником злочину, також продовжили тримання під вартою – на 30 днів.

Разом із тим речниця ВАКС Олеся Чемериз у коментарі УНІАН зазначила, що слідчий суддя залишив той самий розмір застави для обох підозрюваних, який було обрано 2 місяці тому.

«Для Гримчака - майже 6 млн грн, а для його помічника - майже 4 млн грн», - уточнила вона.

Крім того, Чемериз наголосила, що підозру Гримчаку слідство не змінювало, йому, як і раніше, інкримінується одержання неправомірної вимоги за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн. 8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада.

22 жовтня Гримчаку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) КК України.

28 жовтня його адвокат Тетяна Матяш заявила, що має намір клопотати про зміну запобіжного заходу її підзахисному у зв’язку з перекваліфікацією йому підозри.