В МЗС не відкидають ідею відкриття залізничного КПВВ на Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не виключає відкриття залізничного КПВВ на лінії зіткнення з окупованими територіями Донбасу.

Читайте такожВадим Пристайко: Якщо до кінця року ми зможемо обміняти людей, то зустрічі у "нормандському форматі" мають сенс

Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на питання про можливість відкриття на сході України залізничного КПВВ для пасажирського сполучення.

Відео дня

«Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут не складно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами», – зазначив він.

На «нормандському саміті» лідери країн висловили побажання, аби в період 30 днів було визначено нові можливі КПВВ на сході України.

Пристайко розповів, що очевидним кандидатом для відкриття нового КПВВ є Золоте, де з українського боку давно вже побудовано КПВВ.

«У нас вже є позитивний досвід, наприклад, Чонгару. Там дійсно зроблена велика робота, КПВВ створено за високими стандартами. Ми можемо множити цей досвід, відкриваючи нові і нові пункти пропуску», – зазначив він.

Пристайко також заявив, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.