В 86 ОТГ сьогодні проходять місцеві вибори / Фото УНІАН

Сьогодні у 86 об’єднаних територіальних громадах відбуваються перші місцеві вибори.

За даними ЦВК, вибори сільських, селищних, міської рад ОТГ та відповідних сільських, селищних, міського голів відбуваються у 69 сільських, 16 селищних та одній міській ОТГ у 21 області України.

Читайте такожУ неділю в низці ОТГ по всій Україні відбудуться перші місцеві вибори

Відео дня

Зокрема, у Вінницькій області – у 3 ОТГ, у Волинській області – у 2 ОТГ, у Дніпропетровській області – у 5 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Житомирській області – в 1 ОТГ, у Закарпатській області – у 9 ОТГ, у Запорізькій області – у 8 ОТГ, в Івано-Франківській області – у 6 ОТГ, у Київській області – у 2 ОТГ, у Кіровоградській області – у 6 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, у Миколаївській області – у 2 ОТГ, в Одеській області – у 5 ОТГ, у Полтавській області – у 6 ОТГ, у Рівненській області – у 9 ОТГ, у Тернопільській області – у 4 ОТГ, у Харківській області – у 4 ОТГ, у Херсонській області – у 2 ОТГ, у Хмельницькій області – у 4 ОТГ, у Чернівецькій області – в 1 ОТГ, у Чернігівській області – у 5 ОТГ.

У вказаних виборах беруть участь 29 політичних партій, а, за попередніми підрахунками, участь у голосуванні візьмуть понад 380 тис. виборців.

Для проведення зазначених виборів територіальними виборчими комісіями було утворено 1 тис. 734 територіальних, одномандатних виборчих округів.

Згідно з законодавством, результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені 27 грудня включно, а результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі - до 1 січня 2020 року включно.

Загальна сума, передбачена на підготовку і проведення перших виборів в ОТГ 22 грудня, становить 21 млн 842 тис. 200 грн.