Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео підтвердив, що планує відвідати Україну найближчим часом.

Про це він повідомив в інтерв'ю Bloomberg, опублікованому на сайті Держдепартаменту.

"Так, я збираюся туди (в Україну - УНІАН) поїхати. Я збирався раніше. У мене вже була запланована поїздка, але тоді у нас виникли проблеми на Близькому Сході, яким я мав приділити увагу. Хоча ці проблеми ще не вирішені і там необхідно виконати ще багато роботи, я планую невдовзі поїхати до України", - заявив Помпео.

Відео дня

Читайте такожДержсекретар США в лютому приїде до Білорусі вперше за 25 років

Держсекретар також зауважив, що адміністрація президента США Дональда Трампа підтримала президента України Володимира Зеленського в його намірах побороти в країні корупцію та розбудовувати демократію, і планує підтримувати Україну й надалі.

Як повідомляв УНІАН, Помпео планував відвідати Україну 3 січня, однак відклав візит через необхідність перебування у Вашингтоні для продовження моніторингу поточної ситуації в Іраку та забезпечення безпеки американців на Близькому Сході.

Під час розмови Зеленського з Помпео 10 січня йшлося, що держсекретар США відвідає Україну наприкінці січня.

Пізніше білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на дипломатичні джерела анонсувала візит Помпео до Києва на 30 січня, а згодом видання BuzzFeed з посиланням на три дипломатичних джерела повідомило, що Помпео відвідає Київ 31 січня.