Зеленський сказав, чому залишив Гончарука / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський залишив Олексія Гончарука на посаді прем'єр-міністра, тому що той може принести користь країні.

Про це він сказав в інтерв'ю ізраїльському 9 каналу.

"Я вважаю, що всьому є об'єктивні причини. Як сказати... Як хороша машина. Він – хороша машина. Він не наїздив ще ту кількість кілометрів, після якої ви змінюєте автомобіль. І це не тому що я його зараз порівнюю з річчю. Це просто алегорія. Молода, як мені здається, дуже потрібна цій країні, цього часу зараз людина", - сказав президент.

Відео дня

Читайте такожУряд нікуди не йде і продовжуватиме працювати - Гончарук

За його словами, Гончаруку слід змінити речі, які вони обговорювали під час розмови.

"Він не впорається – він звільнить крісло. Це справедливо. Але ще трішечки йому потрібно часу, щоб показати результат. Насправді це час біжить в Україні дуже швидко. І всі кажуть: "Ну, коли ж, ну що ж?". Чотири місяці він на посту. Як ми його обрали у Верховній Раді України, формуючи команду і очищаючи стару, він працює чотири місяці. Так і є: вересень, жовтень, листопад, грудень. Січень – п'ятий місяць. Тому ще є у нього запал", - вважає глава держави.

Читайте такожГончарук назвавши дату підписання дорожньої карти з німецьким Deutsche Bahn

17 січня, Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Президент під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР, та Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до запису розмов прем'єра.

Ввечері 17 січня стало відомо, що Зеленський не прийняв відставку Гончарука.