Андрій Єрмак - новий керівник Офісу президента України / Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак поінформував про напрямки його діяльності на цій посаді.

Читайте такожЄрмак припускає проведення зустрічі Зеленського з Путіним до саміту "нормандської четвірки"

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив на брифінгу.

Відео дня

"Що стосується напрямків роботи, які я бачу. По-перше, я не залишу ті напрямки, якими я опікувався останнім часом. Безумовно, сьогодні для президента, для Офісу президента одним із пріоритетів є, і завжди буде, припинення війни на Донбасі в інтересах України. Тому цей напрямок залишається пріоритетним. Зовнішньо-політичні і зовнішні напрямки, безумовно, залишаться в моїй увазі, і я буду опікуватися ними також. Я вважаю, що сьогодні Україна є в ТОПі світової уваги, і ми не можемо втрачати цей шанс, і необхідно зробити все, щоб сьогодні увага і інтерес, які ми маємо... давав нам конкретні результати", - сказав керівник ОПУ.

Ще одним важливим напрямком своєї діяльності Єрмак назвав регіональну політику.

"Ми будемо ще ефективніше працювати на місцях з губернаторами", - наголосив він.

Читайте такожЄрмак пообіцяв, що Офіс президента під його керівництвом буде гарантом свободи слова та незалежності медіа

Крім того, за словами керівника ОПУ, ще один напрямок полягає в тому, щоб Україна "стала сьогодні інвестиційною меккою".

"Ми маємо конкретні кроки, програми, як це зробити. Це завдання отримали наші губернатори, цим опікується уряд, всі, хто залучений до інвестиційного клімату", - зауважив Єрмак.

Він також наголосив, що ОПУ має стати "експертним офісом президента України, де сьогодні будуть сконцентровані найкращі кадри, найбільш професійні, які допоможуть президентові виконувати його функцію і досягати результатів у всіх напрямках його діяльності".

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника ОПУ і призначив на цю посаду Єрмака.