В Україні вперше відкрили справу проти нардепа за кнопкодавство у Раді.

Судячи з опублікованих відео та повідомлень ЗМІ, йдеться про депутата Владислава Поляка. Тепер йому загрожує покарання за неперсональне голосування у вигляді штрафу.

Читайте такожНардепи протестували сенсорну кнопку для голосування: поки що - у Київраді (фото)

Генпрокурор відкрив кримінальне провадження за фактом неодноразового голосування одним з народних депутатів замість свого колеги на пленарному засіданні Верховної Ради 21 лютого. Відповідна інформація була оприлюднена засобами масової інформації. Досудове розслідування доручено слідчим ДБР.

А все тому, що в Україні із січня кнопкодавство стало кримінальним злочином. За нього народним обранцям доведеться заплатити штраф у розмірі від 51 до 85 тисяч гривень.

Раніше до об'єктивів камер неодноразово потрапляли випадки кнопкодавства у Раді IX скликання.

Лише представників ОПЗЖ спіймали на гарячому вже з десяток разів. Так, нардеп Сергій Ларін сконструював такий собі "кнопконатискач" із товстих книг та стосів паперу.

Рекордсменом Ради IX скликання з кнопкодавства став Володимир Кальцев - він проголосував замість колег 9 разів.

Першим сезон неперсонального голосування відкрив депутат Олександр Ковальов.

А це вже депутати від "Слуги народу ", які обіцяли не кнопкодавити, - Сергій Литвиненко й Олена Копанчук. Однак за свій вчинок обоє публічно вибачилися.

Як повідомляв УНІАН, Рада на майбутній сесії може розглянути законопроект про позбавлення нардепів мандата за "кнопкодавство".