Разумков зазначив, що парламент зробив перші кроки щодо протидії кнопкодавству \ vk.com

 Парламент має доопрацювати і ухвалити законопроект про дострокове припинення повноважень народного депутата у разі встановлення судом факту неособистого голосування.

Читайте такожКнопкодавство – кримінальний злочин: віднині кнопкодавів у Раді каратимуть штрафами (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу на відкритті третьої сесії парламенту дев’ятого скликання.

Відео дня

Він зазначив, що парламент зробив перші кроки в цьому напрямі, зокрема, “ввели кримінальну відповідальність” за голосування за своїх колег у сесійній залі. “Однак ми обіцяли, що люди будуть втрачати мандат, якщо вони це будуть робити не персонально”, - зазначив Разумков.

Також він нагадав, що на сьогодні є негативне рішення Конституційного суду України щодо цього законопроекту. “Однак я думаю, що цей законопроект повинен бути доопрацьований і ми, як народні депутати, і я в тому числі, будемо наполягати на тому, щоб виконати цю обіцянку”, - зазначив Разумков.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду президентський проект закону про внесення змін до статті 81 Конституції щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата.

Наприкінці грудня Конституційний суд визнав законопроект неконституційним, а 14 січня парламент офіційно отримав висновок КС щодо законопроекту.

15 січня Комітет Верховної Радиз питань правової політики рекомендував парламенту встановити 30-денний строк подання пропозицій та поправок до законопроекту №1027.