Народний депутат Галина Янченко / фото УНІАН

У фракції "Слуга народу" не було узгодженого рішення щодо висловлення недовіри генеральному прокурору Руслана Рябошапці.

Про це повідомила нардеп від "Слуги народу" Галина Янченко на сторінці в Facebook.

За її словами, депутати визначалися на свій розсуд, а вирішальним епізодом став його вихід із зали Верховної Ради після звіту.

Відео дня

Читайте такожДехто з Ради по складах читає, зате знає, як повинна працювати прокуратура – Рябошапка (відео)

"Фракція Слуга Народу не мала фракційного рішення щодо висловлення недовіри Руслану Рябошапці - було вільне голосування, щоб депутати визначались на свій розсуд. Чи набралось б голосів за його відставку? Далеко не факт... Але знаєте момент, в який все змінилось? По регламенту після виступу Генпрокурора, він мав відповідати на запитання фракцій. Але замість цього, він розвернувся і пішов геть. На запрошення головуючого повернутись і відповісти на запитання, Рябошапка відмовився. По залу пішов шепіт. А частина депутатів, які ще хвилину назад висловлювали слова підтримки генеральному, повставляли картки для голосування назад в слоти", - розповіла Янченко.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці (№3154). Наслідком ухвалення цієї постанови є його відставка з посади.