УНІАН

Після виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради генеральний прокурор Руслан Рябошапка демонстративно покинув сесійну залу.

Як передає кореспондент УНІАН, генпрокурор ще мав відповідати на запитання народних депутатів.

Читайте також"Слуга народу" запропонувала прем’єру зберегти Дубілета в новому Кабміні

Відео дня

Рябошапка, виступаючи на засіданні парламенту, зазначив, що «постанова, внесена ініціаторами (йдеться про постанову про висловлення йому недовіри – УНІАН), побудована на відвертій брехні та маніпуляціях»

«І мене не цікавить думка Бужанського (йдеться про народного депутата України, який є одним з ініціатором питання відставки Рябошапки – УНІАН) про реформу прокуратури», - сказав генпрокурор.

За його словами, для нього важливо, що до цієї постанови додається лист батька Катерини Гандзюк, в якого з’явилася надія, що вбивці його доньки будуть покарані.

«Я не став нічиїм слугою. Я був і залишаюся незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна тільки звільнити. І я йду, але я йду для того, щоб повернутися», - наголосив Рябошапка.

Після цих слів він покинув сесійну залу, не зважаючи на заклик голови Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, що він ще має відповідати на запитання. Деякі депутати кричали йому вслід: «Ганьба!».

При цьому було видно, що Разумков незадоволено хитає головою від такої поведінки, зазначивши: «Він просто вийшов».

Нагадаємо, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та НАБУ.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору. Ініціаторами документи є низка депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

Депутати вважають, що «існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».