Фото УНИАН

Про це він заявив у своєму зверненні щодо сьогоднішніх заворушень біля будівлі Верховної Ради, передає кореспондент УНІАН.

Говорячи про сьогоднішнє голосування у ВР за попереднє схвалення змін до Конституції в частині децентралізації, Порошенко зазначив, що воно не є остаточним, але воно "дасть величезне поле для маневру української дипломатії".

Читайте такожПорошенко стверджує, що чинна коаліція продовжить працювати заради інтересів України

"А фінальне рішення - наприкінці року, коли треба буде 300 голосів, запевняю вас, дорогі співвітчизники, буде залежати від того, як протягом цих кількох місяців розвиватиметься ситуація на Донбасі. І наскільки Росія виконуватиме Мінські угоди", - сказав президент.

Він вкотре зауважив, що проект змін до Конституції не передбачає особливого статусу для Донбасу.

Читайте такожПорошенко поклав відповідальність за постраждалих під Радою на політичні сили

Серед іншого, президент зауважив, що зміни до Конституції "означають не втрату території, а дають шанс політико-дипломатичним шляхом врегулювати, забезпечити, повернути під суверенітет України окуповані території".

"Ми обов'язково переможемо, комбінуючи зміцнення обороноздатності держави з політико-дипломатичними зусиллями", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні схвалила у першому читанні президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

"За" проголосували 265 народних депутатів.