Кілька сотень жителів сіл Львівської області пікетують обласну раду на знак протесту проти рейдерського захоплення земель.

Селяни взяли в облогу Львівську обласну раду (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, акція ініційована всеукраїнським об’єднанням “Свобода” і проходить під гаслом “Ні – корупції у сфері земельних відносин!”. В акції беруть участь жителі сіл Малехів, Муроване, Раковець, Сороки Львівські.

Відео дня

Селяни взяли в облогу Львівську обласну раду (фото)

В даний час відбувається засідання позачергової сесії обласної ради, що була ініційована представниками фракції ВО “Свобода” для розгляду питання рейдерських захоплень земель.

Селяни взяли в облогу Львівську обласну раду (фото)

“Ми протестуємо проти захоплення потужними фінансовими групами за сприяння чиновників місцевих органів влади земельних ділянок у селах, які прилягають до Львова і мають високу цінність. Тут причетні і чиновники Львівської облдержадміністрації, і Львівської обласної ради. Ми передали народним обранцям текст ухвали учасників пікетування, яку також буде скеровано і до Президента України, основною вимогою якої є усунення з посад начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації М.КОЖУШКА, голів Жовківської та Пустомитівської райдержадміністрацій, які “доклалися” до протиправного продажу земель Львівщини”, - повідомив голова Львівської міської організації ВО “Свобода”, депутат міськради Іван ГРИНДА.

Селяни взяли в облогу Львівську обласну раду (фото)

Також активісти ВО “Свобода” сьогодні направили до Вищої ради юстиції, Ради суддів України, парламентського комітету з питань правосуддя ухвалу учасників акції з вимогою провести перевірки та усунути з посад суддів, в діях яких містяться ознаки корупції під час розгляду земельних питань.